Diumenge, 28 de febrer de 2021 - Edició 948
La República

Desenes de persones reclamen a la Ciutat de la Justícia la llibertat dels detinguts en les protestes pro Hasel

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Desenes de persones es concentren des de les 11 hores d’aquest dilluns al matí a la Ciutat de a Justícia per reclamar la llibertat dels detinguts durant […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Desenes de persones es concentren des de les 11 hores d’aquest dilluns al matí a la Ciutat de a Justícia per reclamar la llibertat dels detinguts durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel. Entre els detinguts hi ha 27 majors d’edat i 2 menors que estan a disposició de la fiscalia de menors. Eduardo Cáliz, advocat d’Alerta Solidària, que representa quatre dels detinguts, ha criticat l’actuació del Departament d’Interior perquè ha dit que al mateix atestat s’han “barrejat escenaris i procediments judicials, amb actes contra grans empreses i centres comercials juntament amb actes que es duien a terme en l’exercici del dret de manifestació”.

Cáliz ha dit que condemna i critica l’actuació del departament perquè “la unitat d’atestat no és gratuïta, vol criminalitzar la protesta, desvinculant-la de l’objectiu”. Ha defensat que les manifestacions “només volen mostrar el malestar existent”. Ha explicat que es preveu que els detinguts surtin en llibertat entre les cinc i les sis d’aquest dilluns a la tarda i hauran de signar cada 15 dies. L’advocat reclama que s’arxivin les actuacions. “Les detencions van ser aleatòries i només volien atemorir a la població i l’objectiu és clarament polític, per això considerem que cal vetllar per l’exercici lliure del dret de manifestació i que no faci amb els condicionants”.Un centenar de persones es concentren a les portes de la Ciutat de la Justícia des de les 11 hores amb pancartes que reclamen l’alliberament dels detinguts. “Martí et volem aquí”, “Rafa et volem a casa”, “Pol no estàs sol” o “Llibertat detinguts” són alguns dels lemes que es poden llegir a les pancartes.