Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Desconvocada la vaga als teatres del Grup Balañá per Cap d’Any

ACN Barcelona.-El sindicat CGT ha decidit desconvocar la vaga prevista pel 31 de desembre i l’1 de gener als teatres del Grup Balañá, després de la trobada d’aquest dilluns entre […]

Avatar
Agències 30/12/2019

ACN Barcelona.-El sindicat CGT ha decidit desconvocar la vaga prevista pel 31 de desembre i l’1 de gener als teatres del Grup Balañá, després de la trobada d’aquest dilluns entre la plantilla i l’empresa al departament de Treball. La mediació ha resultat en una sèrie de millores pel que fa als salaris, a dies de lliure disposició (que no existien fins ara), actualització de plusos i antiguitats i complement de conveni per funcions matinals i actes eventuals. En un comunicat, el sindicat assegura que es tracta d’un acord “de mínims” després de mesos “d’immobilitat de l’empresa”. La plantilla reivindica l’articulació de noves modalitats de contractació, per això s’han emplaçat amb el Grup Balañá a treballar en una comissió negociadora que permeti la “major estabilitat contractual possible amb terminis ja definits”.

També s’han acceptat les reivindicacions respecte al reconeixement de categories i les compensacions pertinents quan s’exerceixen aquestes posicions de manera puntual.La CGT va convocar la vaga el 28 de desembre per l’existència de contractes laborals “fets en frau de llei” per haver-se atorgat sota la modalitat de fixos discontinus en comptes de fixos. A més, el sindicat denunciava la “vulneració dels salaris mínims i condicions de treball establertes en el vigent Conveni de locals d’espectacles públics de Catalunya”. Els treballadors estaven convocats a la vaga a les dues sales del teatre Capitol, el Coliseum, el Teatre Borràs i el Tívoli, però celebren no dur a terme l’aturada perquè “l’objectiu no és fer vaga i dificultar l’activitat, sinó la millora de les condicions de les persones”.