Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Descobreixen una nova molècula que podria millorar el tractament de la diabetis 2 i del fetge grans no alcohòlic

ACN Barcelona.-Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) i del CIBERDEM constaten que una nova molècula, l’EPB-53, incrementa els nivells de l’hormona que controla la diabetis i l’obesitat. L’estudi, en […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) i del CIBERDEM constaten que una nova molècula, l’EPB-53, incrementa els nivells de l’hormona que controla la diabetis i l’obesitat. L’estudi, en animals, posa de manifest que aquesta molècula es pot administrar per via oral i podria evitar els efectes adversos dels tractaments que cal injectar per via subcutània i per tant, pot ser una diana terapèutica potencial per tractar la diabetis mellitus de tipus 2 i la malaltia del fetge grans no alcohòlic, dues patologies que solen iniciar-se a causa de l’obesitat i de la resistència a la insulina. Segons el nou estudi, els nivells de l’hormona causant d’aquesta obesitat, es poden augmentar a través de l’administració d’aquesta molècula per via oral.

Les conclusions del nou treball confirmen que l’ús dels compostos inductors d’aquesta hormona, l’FGF21, podria donar pas a noves estratègies terapèutiques per tractar la diabetis mellitus de tipus 2 i la malaltia del fetge grans no alcohòlic d’una manera similar a com ho fan els compostos anàlegs per via subcutània. Segons els investigadors, s’espera comprovar en futures recerques que els compostos, administrats per via oral, no causarien els mateixos efectes adversos i per tant, s’estan millorant els tractaments. La prevalença de la diabetis mellitus de tipus 2 s’ha disparat els darrers anys i els fàrmacs disponibles no poden controlar la progressió de la malaltia en tots els pacients. La malaltia del fetge gras no alcohòlic afecta una de cada quatre persones i encara no hi ha cap fàrmac específic aprovat.