Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Descobreixen una muralla, un fossar militar i la porta d’entrada ibèrica al jaciment del Coll del Moro de Gandesa

ACN Gandesa.-La campanya d’excavacions del jaciment del poblat ibèric del Coll de Moro a Gandesa ha descobert una muralla, de 30 metres en alguns trams, un fossar defensiu a la […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Gandesa.-La campanya d’excavacions del jaciment del poblat ibèric del Coll de Moro a Gandesa ha descobert una muralla, de 30 metres en alguns trams, un fossar defensiu a la part nord i la porta d’entrada a l’assentament. La troballa s’ha fet pública aquest divendres després de tres setmanes d’intervenció. Els arqueòlegs expliquen que les troballes certifiquen que el poblat ibèric va ser una fortificació militar important al territori des dels seus inicis fins al període de la romanització i en destaquen el seu bon estat de conservació. En la pròxima campanya, es continuarà excavant els mateixos espais per verificar la data de la seva construcció, ja que els experts daten la descoberta entre el segle III i IV abans de Crist.

En paral·lel, des de l’Ajuntament assenyalen que demanaran a l’1% cultural, entre altres ajuts a les administracions superiors, per garantir la preservació del jaciment.