Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Descobreixen un compost que permet reduir la neuroinflamació i millora la cognició en models animals d’Alzheimer

ACN Barcelona.-Investigadors del Grup de Recerca de Química Mèdica i Farmacologia de Malalties Neurodegeneratives de la Universitat de Barcelona (UB), han descobert que un tipus determinat de compost – l’LSL60101- […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Barcelona.-Investigadors del Grup de Recerca de Química Mèdica i Farmacologia de Malalties Neurodegeneratives de la Universitat de Barcelona (UB), han descobert que un tipus determinat de compost – l’LSL60101- permet reduir la neuroinflamació i millora la cognició en models animals d’Alzheimer. Així ho apunten els darrers treballs publicats a les revistes ‘European Journal of Medicinal Chemistry’ i ‘British Journal Pharmacology’, on es posa en relleu que aquest descobriment podria obrir noves vies al desenvolupament de futures estratègies contra la malaltia. Així, doncs, document descriu la síntesi d’una nova família de compostos amb alta afinitat i selectivitat per als receptors, que es troben alterats en el cervell de pacients.

L’Alzheimer és una patologia neurodegenerativa que encara no té cura. Tot i els esforços de la comunitat científica internacional, moltes iniciatives de la química mèdica per trobar futurs fàrmacs que permetin tractar-la han fracassat. Per això, resulta decisiu abordar la lluita contra la malaltia des de perspectives que ajudin a perfilar “noves dianes terapèutiques” des del prisma de la innovació “en la recerca biomèdica”. Els treballs són el resultat de la col·laboració dels equips de recerca dirigits per les catedràtiques Carmen Escolano, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB), i Mercè Pallàs, de la mateixa Facultat i de l’Institut de Neurociències (UBNeuro). També hi participen equips de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat de Santiago de Compostel·la, la Universitat del País Basc, el CIBERSAM, l’Institut Rega (Bèlgica) i la Universitat de Belgrad (Sèrbia), entre d’altres.