Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Desarticulen una xarxa de tràfic d’armes per al crim organitzat amb registres arreu de l’Estat

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de tràfic d’armes per al crim organitzat amb 17 registres arreu de l’Estat. Els agents han fet entrades a les províncies de […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de tràfic d’armes per al crim organitzat amb 17 registres arreu de l’Estat. Els agents han fet entrades a les províncies de Barcelona, Alacant, Guipúscoa, Madrid, Ciudad Real, Granada, Saragossa i Múrcia. En total s’han detingut nou persones, i hi ha sis més investigades pels delictes de tràfic d’armes, tinença d’armes prohibides, depòsit de municions, falsedat en document públic, usurpació de funcions i delicte contra la salut pública. La Guàrdia Civil ha intervingut 36 armes, munició i una plantació de marihuana.

L’operació va començar a mitjans de l’any passat quan es va detectar que una persona de nacionalitat romanesa que vivia a Alacant podria estar traficant amb armes que comprava a l’estranger i després venia a l’Estat a través d’internet i d’aplicacions de missatgeria instantània encriptada. S’hi dedicava a aquesta activitat des de feia anys i estava investigat per fets similars al seu país.La investigació ha permès desarticular una estructura organitzada que introduïa a l’Estat armes detonadores fàcilment convertibles en armes de foc reals, adquirides en països de l’est d’Europa per posteriorment manipular-les en un taller clandestí ubicat a Alacant, on les modificaven per disparar munició amb projectil i fer foc real. Es venien per tot l’Estat.Molts dels compradors pertanyen a l’entorn de la delinqüència comuna, amb antecedents per fets delictius violents. En els registres s’han intervingut 26 armes curtes, 10 de llargues, 9.928 cartutxos metàl·lics de diferents calibres (incloent munició de guerra), un silenciador, dos carregadors i maquinària per modificar armes i per fabricar munició. També s’han trobat 20.195 euros en efectiu i 161 plantes de marihuana, a més de dues carteres oficials de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, 31 carnets militars en blanc i altres plaques i material policial. Un dels detinguts va ingressar a presó i es va dictar una ordre internacional de detenció per a un altre dels investigats, actualment fora de l’Estat. En aquesta operació han col·laborat els serveis policials de Romania i dels Estats Units. Ha tutelat el cas el jutjat número 1 d’Alacant.