Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Desarticulen una organització que distribuïa droga al districte de Nou Barris de Barcelona

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticular una organització que distribuïa droga al districte de Nou Barris de Barcelona. Els dos cossos van desplegar un […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticular una organització que distribuïa droga al districte de Nou Barris de Barcelona. Els dos cossos van desplegar un operatiu aquest dimarts a la tarda, en el marc de l’operació ‘JUKE’, i van detenir cinc persones i -una més investigada- de nacionalitats espanyola, dominicana i paraguaiana d’entre 30 i 50 anys. Es van intervenir cinc quilos de cocaïna de gran puresa, 100 pastilles d’èxtasis, 400 grams de marihuana processada i 100 dosis de cristall manufacturades per a la seva immediata venda. S’havia detectat un important creixement en la distribució de cocaïna a Nou Barris, on se sospitava que hi havia un mercat de tractament i distribució de substancies estupefaents.

Les indagacions van permetre determinar que la base del grup organitzat estava en un edifici d’habitatges del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, on van observar un inusual moviment d’entrades i sortides de persones, fins i tot durant l’estat d’alarma i confinament domiciliari. Després de mesos d’investigació es va concloure que allà hi operava una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, clarament estructurada i jerarquitzada. En una primera fase de l’operació, desenvolupada aquest dimarts a la tarda, agents dels dos cossos van detenir dos individus que sortien de l’edifici transportant 23 grams de cocaïna en dosis individuals per a la seva venda i 43.000 euros ocults en un doble fons en els seients del darrera del seu vehicle, al que s’accedia accionant un dispositiu electrònic, que va ser detectat gràcies al guies canins. Hores més tard, en una segona fase de l’operatiu, es va registrar el domicili on operava l’organització. Es van intervenir 5 quilos de cocaïna de gran puresa, 100 pastilles d’èxtasis, 400 grams de marihuana processada, 100 dosis de cristall, una pistola detonadora de nou mil·límetres i 46 cartutxos. També es van intervenir tres vehicles, utensilis per al tractament de droga i armes de fogueig.