Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Desarticulen una organització criminal dedicada a la producció de marihuana al Camp de Tarragona

ACN Tarragona.-La Guàrdia Civil ha desarticulat aquest dimecres un entramat criminal relacionat amb el cultiu i tràfic de cànnabis a gran escala. En l’operació denominada ‘Entrepana’ s’han detingut onze homes […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN Tarragona.-La Guàrdia Civil ha desarticulat aquest dimecres un entramat criminal relacionat amb el cultiu i tràfic de cànnabis a gran escala. En l’operació denominada ‘Entrepana’ s’han detingut onze homes i s’han incautat més de 8.000 plantes de marihuana en diferents estats de desenvolupament, 22 quilos de cabdells d’aquesta planta envasats en bosses termo-segellades, una picadora i una envasadora. Els agents han hagut de fer registres en cinc immobles: tres naus industrials de Tarragona, l’Hospitalet de l’Infant i l’Arboç i dos habitatges de Mont-roig del Camp. Els arrestats, entre els quals hi ha el cap de l’organització, tenen entre 30 i 40 anys i seran posats a disposició judicial.

La investigació va començar el passat mes d’octubre, quan es va detectar un habitatge a Mont-roig del Camp (Baix Camp) en el qual se sospitava que s’hi conreava cànnabis. El seguiment policial va determinar que les persones que utilitzaven l’immoble no treballaven, i alhora els agents van poder establir connexions amb quatre cases més d’arreu de la demarcació. Per ampliar les tasques de vigilància en l’operatiu hi han col·laborat la Guàrdia Urbana de Tarragona i les policies locals de Mont-roig del Camp, l’Arboç i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.Fruit de les investigacions els agents van poder descobrir el funcionament de l’organització i els rols dels implicats. A la base hi havia els cuidadors i vigilants dels immobles, que no marxaven mai de les cases i es dedicaven exclusivament al conreu tant de la marihuana com de productes per a la seva alimentació. Els habitatges tenien un sistema de videovigilància que permetia al líder del grup controlar-ne l’accés i les activitats que s’hi duien a terme. Les plantacions es distribuïen en diverses sales i comptaven amb la tecnologia necessària per a la producció d’interior d’una manera sofisticada.