Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Desarticulen un grup criminal dedicat al tràfic de drogues que operava des del Vendrell

ACN El Vendrell.-La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues que tenia el centre neuràlgic d’operacions al Vendrell. La investigació, iniciada al febrer, s’ha tancat […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN El Vendrell.-La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues que tenia el centre neuràlgic d’operacions al Vendrell. La investigació, iniciada al febrer, s’ha tancat amb cinc detinguts, entre els quals hi ha el cap de la trama, que distribuïa la droga a venedors a menor escala a Lleida i Osca. La policia ha fet les últimes setmanes registres a quatre domicilis i dos bars del Vendrell, així com també a un pis de Valls, si bé el gruix de l’operatiu va ser a finals d’octubre. Fruit els escorcolls, els agents van comissar més de 4 quilos de diferents tipus de drogues, entre les quals hi havia cocaïna, heroïna, haixix, cristall i cocaïna rosa. Quatre dels cinc arrestats tenien antecedents i han entrat a presó provisional.

Arran d’un altre operatiu contra el tràfic de drogues a la demarcació de Lleida, el mes de febrer passat els investigadors van tenir constància que aquells estupefaents intervinguts podien tenir origen en una trama coordinada des del Vendrell. A mesura que avançava la investigació, la policia espanyola va detectar que els responsables del grup, situats a la capital del Baix Penedès, feien compres de locals comercials amb els beneficis obtinguts de la droga venuda. L’objectiu era crear una xarxa de locals de restauració per camuflar la seva activitat delictiva.Amb aquests indicis van procedir a fer els escorcolls, la majoria dels quals van ser el 28 d’octubre, amb desenes d’agents desplegats al Vendrell. Entre els set registres fets, la policia va comissar 1,4 quilos de cocaïna, més d’1,2 quilos de cristall, més de 600 grams de cocaïna rosa, més de 560 grams d’heroïna i més de 280 grams d’haixix. També van trobar 41 grams d”speed’, 22 grams de marihuana, i més d’un quilo de substància de tall.Segons destaca la policia espanyola, la cocaïna rosa o ‘nexus’ és un estupefaent molt consumit per persones amb alt poder adquisitiu, ja que la droga val gairebé el doble que la cocaïna tradicional. Es tracta d’un estupefaent derivat de la amfetamina i genera efectes que se situen entre els de l’MDMA i l’LSD.A banda de la droga, els agents van intervenir més de 45.000 euros en efectiu, balances de precisió, envasadores i estris de manipulació de droga, així com tres vehicles i una motocicleta. Els cinc arrestats estan acusats d’un delicte contra la salut pública i pertinença a organització criminal.