Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Desarticulen dos grups que traficaven amb espècies protegides i intervenen més de 300 rèptils

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil i els Agents Rurals han desarticulat dos grups criminals que traficaven amb espècies protegides i han intervingut més de 300 espècies de rèptils que tenen la […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil i els Agents Rurals han desarticulat dos grups criminals que traficaven amb espècies protegides i han intervingut més de 300 espècies de rèptils que tenen la màxima protecció a nivell internacional. Entre ells hi ha tortugues valorades en prop de 30.000 euros. Els traficants feien servir mules que portaven els ous dels animals amagats en les seves maletes per poder-los traslladar a través de les fronteres dels seus països d’origen. La Guàrdia Civil ha detingut i investigat 21 persones arreu de l’Estat, però l’operació va començar a Catalunya. Els animals procedien de països d’Amèrica, Àfrica i Oceania.

Per a poder distribuir aquestes espècies especialment protegides pels convenis internacionals, els detinguts feien servir documentació falsificada o bé documents d’altres animals similars procedents de la cria en captivitat o tinença autoritzada.Els animals venien d’indrets tan diversos com Mèxic, la selva amazònica, el nord d’Àfrica, Austràlia, Sud-Àfrica o l’Orient Mitjà.En paral·lel als grups que es dedicaven al tràfic d’aquests animals també s’ha desarticulat una xarxa de mules que viatjaven als països d’origen i, un cop allà, exportaven les espècies utilitzant mètodes d’ocultació. Així mateix, també s’ha descobert una xarxa de veterinaris que presumptament proporcionava documentació falsa a la trama, facilitant el blanquejament dels animals obtinguts a través del tràfic il·legal.