Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de Tarragona amb l’ús de marcadors

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra donen per desarticulat un grup criminal que hauria comès almenys tres robatoris amb força a Tarragona, Reus i Salou després de la detenció de dos homes […]

Agències 02/10/2019

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra donen per desarticulat un grup criminal que hauria comès almenys tres robatoris amb força a Tarragona, Reus i Salou després de la detenció de dos homes de 36 i 45 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Salou i Cornudella de Montsant i una ordre de recerca i detenció per un tercer investigat. Les dues detencions com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i tres robatoris amb força es van fer dijous passat a Salou per evitar que els individus poguessin perpetrar més robatoris. Durant la investigació, que va durar tres setmanes, els agents van retirar prop d’una trentena de marcadors que els lladres utilitzaven per saber si als domicilis on volien robar hi havia algú.

Els detinguts portaven al damunt un gran nombre de rossinyols, marcadors, plàstics per obrir els accessos principals als edificis, claus mestres i altres eines. En el registre i escorcoll del pis de Salou i el vehicle es van trobar eines de fabricació casolana, estris per fabricar-les, tornavisos, plàstics semirígids per obrir portes quan no es passa la clau i marcadors de plàstic. També es van intervenir diverses joies i instrumental de joieria emprat per comprovar la qualitat i tipus de metalls preciosos.La investigació va començar quan els mossos van detectar tres persones a Vilafranca del Penedès amb un vehicle que portaven al damunt eines susceptibles de ser utilitzades en delictes contra el patrimoni i uns petits marcadors. La coordinació policial va permetre als agents saber que aquests individus tenien una mobilitat territorial molt alta amb un pis a Salou com a centre de les seves activitats.Petits plàstics o papers per marcar els domicilisDurant la investigació, els mossos van esbrinar que els investigats utilitzaven uns petits plàstics o papers per marcar els domicilis on volien robar. Llavors, en una segona passada si els marcadors encara estaven posats sabien que no hi havia ningú a l’interior i aprofitaven per robar. A més, tal com es va saber més tard, els lladres fabricaven ells mateixos les eines per a forçar les portes dels domicilis.En el comunicat on informen de les detencions els Mossos d’Esquadra consideren que “és important que la ciutadania estigui al cas dels mètodes que fan servir els lladres. Concretament, reconèixer aquests marcadors i saber localitzar-los permet fer prevenció d’aquest tipus de robatori”. Els mossos recomanen que si es localitza un marcador a la porta de casa, s’avisi a través del telèfon 112 i després es tregui el marcador. Després demanen revisar les altres portes de les escales dels veïns i treure tots els marcadors. Finalment, cal estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i trucar immediatament al 112, afegeixen els Mossos.