Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Desarticulada una trama dedicada a vendre precontractes de feina per a obtenir el certificat d’assignació del NIE

ACN Terrassa.-La Policia Nacional ha desarticulat una trama dedicada a la venda de precontractes de feina per a que ciutadans comunitaris no residents poguessin obtenir el certificat de registre i […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Terrassa.-La Policia Nacional ha desarticulat una trama dedicada a la venda de precontractes de feina per a que ciutadans comunitaris no residents poguessin obtenir el certificat de registre i assignació del NIE. S’han detingut nou persones, la majoria de nacionalitat italiana, tot i que el cap de la trama és de nacionalitat espanyola. La investigació va començar arran de la detecció a les Oficines de Documentació d’Espanyols i Estrangers de Terrassa, Rubí i Sant Cugat de precontractes laborals d’empreses sense activitat des de feia més d’una dècada. La documentació era aportada majoritàriament per ciutadans comunitaris per aconseguir el certificat d’assignació del NIE, imprescindible per a residir a Espanya més de tres mesos.

Aquest document també habilita els ciutadans comentaris a treballar, fer negocis, tenir relacions jurídiques o administratives i accés a la targeta sanitària. Per poder accedir a la documentació, han d’acreditar tenir recursos econòmics suficients, un segur mèdic privat o pública a càrrec del país d’origen o bé un precontracte laboral. Els precontractes estaven a nom de dues empreses de la zona sense activitat laboral des de feia més de 10 anys i els facilitava un ciutadà espanyol que es feia passar pel representant legal de les companyies. Els beneficiaris contactaven amb aquesta persona per a que a canvi d’entre 30 i 50 euros els hi facilitessin al seu nom la documentació. Als detinguts se’ls acusa d’un delicte de falsedat documental. El principal responsable de la trama residia a Barcelona. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.