Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Desarticulada una organització dedicada al tràfic il·legal de ciutadans georgians per cometre robatoris a Europa

ACN Barcelona.-Una operació conjunta de la Policia Nacional i la Garda Siochana Irlandesa, i coordinada per l’Europol, ha permès desarticular una organització dedicada al tràfic il·legal de ciutadans georgians per […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-Una operació conjunta de la Policia Nacional i la Garda Siochana Irlandesa, i coordinada per l’Europol, ha permès desarticular una organització dedicada al tràfic il·legal de ciutadans georgians per cometre robatoris a Europa. S’han detingut dues persones a Barcelona i tres a Dublín que suposadament s’encarregaven de proporcionar la documentació falsa necessària per facilitar el trànsit d’aquestes persones per Europa. Els agents també han detingut 125 persones en diferents aeroports de l’Estat i també en terminals de França, Itàlia i Portugal, que intentaven volar a diferents països amb documentació falsa. Presumptament aquestes organitzacions són els responsables de gran part dels robatoris comesos en domicilis a Espanya i gran part d’Europa els darrers quinze anys.

En els registres s’han intervingut uns 300 documents falsos a diversos països de la Unió Europea, útils per a la falsificació, molts ordinadors i telèfons mòbils, resguards d’enviaments de diners i moltes targetes de crèdit, bitllets d’avió i agents amb anotacions i contactes. La investigació va començar quan els agents de la Policia Nacional van detectar una organització dedicada a afavorir l’entrada de ciutadans georgians amb documentació falsa. Els membres de l’organització captaven a Geòrgia a joves que pretenien fugir del país buscant un futur més pròsper i viatjaven a diferents aeroports europeus pe entrar a l’espai Schengen. Els caps de l’organització estaven a Dublín, des d’on es distribuïen els documents falsos de diversos països de la Unió Europea per correu o a través d’un intermediari. Aquests intermediaris vivien a Geòrgia i només es desplaçaven a Europa si havien de participar en el tràfic d’alguna persona. Els traficats eren habitualment rebuts per un altre membre de l’organització o membres esporàdics que exercien el paper d’agents de viatges i ajudavan amb els allotjaments o els bitllets. Amb la documentació analitzada, els agents van establir un dispositiu conjunt amb la policia irlandesa coordinat per l’Europol. A Dublín es van detenir tres georgians i a Barcelona dos més. A més, es van poder detenir 125 georgians per falsedat documental en diversos aeroports espanyols, terminals franceses, italianes i portugueses. La policia apunta que els detinguts formaven part de cèl·lules dedicades als robatoris a domicili i són responsables de robatoris comesos a l’estat espanyol els darrers quinze anys liderades per ”Lladres en llei”, el rang més alt al crim organitzat exsoviètic.