Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Desarticulada a Cambrils una trama que de lloguer fraudulent d’apartaments per empadronar estrangers

ACN Cambrils.-La Policia Nacional ha desarticulat una trama que llogava de forma fraudulenta apartaments a Cambrils (Baix Camp) perquè ciutadans estrangers es podessin empadronar. En l’operació, han detingut una persona […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Cambrils.-La Policia Nacional ha desarticulat una trama que llogava de forma fraudulenta apartaments a Cambrils (Baix Camp) perquè ciutadans estrangers es podessin empadronar. En l’operació, han detingut una persona i una altra figura com a investigada Segons el comunicat policial, els propietaris dels immobles no tenien constància d’aquesta operació, en la qual intervenia una agència immobiliària que es quedava els diners cobrats. Les investigacions van arrencar a finals del passat 2018, quan els agents van detectar que una gran quantitat de ciutadans estrangers, principalment indis i pakistanesos, utilitzaven aquests domicilis per empadronar-se i obtenir diversa documentació per accedir a la reagrupament familiar, la renovació de permisos o ajuts socials, mentre l’empresa implicada es lucrava amb l’activitat.

El sistema d’engany es basava, segons la policia, en el fet que els estrangers pagaven els mes de fiança, que la immobiliària ingressava a l’Incasòl. Al rescindir el contracte, l’organisme retornava aquests diners, però en comptes d’anar a parar als propietaris dels apartaments, se’l quedava la mateixa empresa, atès que els titulars dels immobles no tenien cap coneixement de la transacció. A la persona detinguda se li imputen els suposats delictes de falsedat en document públic, estafa i afavoriment de la immigració il·legal. Els mateixos delictes se li atribueixen a la persona investigada. Durant els escorcolls, es va intervenir una gran quantitat de documentació fiscal. En l’operatiu van participar agents de la UCRIF dependent de la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres, agents de la comissaria de Reus i de la policia local de Cambrils.