Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Desallotgen una finca del Raval que no era habitable i que era un focus delinqüencial i de problemes de convivència

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana ha desallotjat una quarantena de persones que ocupava una finca del Raval situada al carrer Príncep de Viana número 14 de Barcelona després que els Bombers […]

Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana ha desallotjat una quarantena de persones que ocupava una finca del Raval situada al carrer Príncep de Viana número 14 de Barcelona després que els Bombers hagin certificat que no era habitable. Aquest edifici era un focus delinqüencial i de problemes de convivència, associat al narcotràfic. L’Ajuntament va instar els Bombers de Barcelona a fer un informe al desembre i aquest va concloure que no s’hi podia viure perquè els 11 habitatges de la finca presentaven molts riscos de seguretat. L’edifici és propietat dels fons d’inversió Cerberus, i el consistori li dona ara sis mesos perquè rehabiliti els immobles i els cedeixi a la borsa de lloguer assequible de la ciutat. Si no, amenaça amb sancions.

(Aquesta notícia actualitza l’anterior amb el mateix titular afegint més informació i declaracions de la regidora d’Habitatge)De fet, ja al novembre, el consistori va portar Cerberus a veure en quina situació estava aquest edifici, ocupat en part per persones amb un perfil delinqüencial. La Guàrdia Urbana ha portat un desallotjament administratiu. En total s’ha desallotjat 43 persones i s’han fet dos detinguts per ordre de crida i recerca pendent. Una persona ha acceptat el reallotjament ofert pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona.La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha explicat que l’Ajuntament ha actuat en veure que Cerberus no feia res tot i que se’l va portar a visitar la finca al novembre. Ara el consistori li dona sis mesos perquè rehabiliti l’edifici. Si no ho fa, no el podrà vendre o llogar. Però a més, l’Ajuntament també li reclama que el cedeixi a la borsa d’habitatge de lloguer assequible. “Cal que repari el dany que ha fet, demanem una compensació”, ha dit Martín, que ha amenaçat amb sancions per l’actuació que ha portat a terme fins ara el fons inversor.