Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Desallotgen l’acampada del solar de la nau incendiada a Badalona

ACN Badalona.-Aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Badalona, junt amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, han desallotjat l’acampada que hi havia al solar de la nau que es […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Badalona.-Aquest dimarts al matí l’Ajuntament de Badalona, junt amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, han desallotjat l’acampada que hi havia al solar de la nau que es va incendiar al desembre al barri del Gorg. El consistori havia demanat permís judicial per fer fora les persones que ocupaven l’espai i així poder acabar l’enderroc de l’edifici, al·legant també motius sanitaris. El jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona va enviar la interlocutòria a l’Ajuntament dijous passat i donava deu dies per executar el desallotjament. Un cop fetes fora les prop de deu persones que hi havien al solar, el consistori preveu aixecar un mur per delimitar la finca.

A la interlocutòria, el jutge recorda que a principis de gener l’alcalde Xavier Garcia Albiol va signar una resolució on acordava desallotjar el solar de la nau incendiada per poder enllestir l’enderroc de les restes. Passat gairebé un mes, però, el magistrat assenyala que s’ha pogut constatar que els okupes no havien marxat de l’espai malgrat havien pogut conèixer l’ordre de desallotjament perquè aquesta s’havia fet pública.Segons el jutge, la situació al solar comportava un “greu risc de contagi” de la covid-19 perquè les persones acampades vivien al lloc sense cap control sanitari. Per aquest motiu, veu “necessari i proporcionat” que l’ajuntament demani accedir a la finca per desallotjar-la. Una entrada que ha autoritzat sempre i quan fos el personal de l’Ajuntament qui s’encarregués de l’operació.Pel que fa a la participació de cossos i forces de seguretat, el jutge ha assenyalat que aquesta estava permesa si els okupes mostraven oposició, i insistia que només podrien utilitzar “la mínima força indispensable”. Respecte les pertinences dels desallotjats, el magistrat dictava que hauran de quedar sota custòdia de l’administració el temps que consideri oportú el funcionari que les recollís.Aquest dimarts al matí l’Ajuntament ha executat l’entrada a la finca, amb el suport dels cossos policials i la intervenció de treballadors del Departament de Serveis Socials. Segons el consistori, en una reunió mantinguda entre l’Ajuntament i representants dels okupes el 29 de gener, els tècnics municipals van tornar a oferir allotjament i manutenció provisional per a tots ells, però ho van rebutjar.