Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Desactivat el pla INFOCAT un cop controlats els tres grans incendis forestals del cap de setmana

ACN Barcelona.-Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) ja que les previsions d’incendis per aquest dimarts es troben a nivells més […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) ja que les previsions d’incendis per aquest dimarts es troben a nivells més favorables a tot el territori i l’evolució dels incendis actius és favorable. El de Torroella de Montgrí i el de Ventalló i Vilopriu estan controlats i, segons els Agents Rurals, han cremat 88,6 i 34,33 hectàrees, respectivament. El de Santa Coloma de Queralt està controlat des d’aquest dilluns a les 20.11 hores, i, segons els Agents Rurals, es manté la superfície afectada de 1.700 hectàrees. Actualment no hi ha cap població que es trobi en situació de confinament o evacuada i no es registra cap incidència pel que fa a serveis (carreteres i subministraments).

Durant l’episodi d’aquests tres grans incendis, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i els tècnics de l’operativa territorial desplaçats al lloc dels incendis (Santa Coloma de Queralt i Torroella de Montgrí), han mantingut, des del primer moment, el contacte amb els diferents municipis per tal de donar suport a les afectacions provocades per aquests incendis a través de les seves estructures (tècnics de protecció civil, policia local i voluntaris de protecció civil).Protecció Civil de la Generalitat manté la crida a la col·laboració i al compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, sobretot, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.Barcelona també desactiva l’alerta per risc d’incendisL’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals en Fase d’Alerta que es va activar el cap de setmana. Els equips continuen alerta per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc de Collserola que pertanyen a Barcelona.Malgrat que es desactivi el Pla, es demana màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i es recorda que des del passat 15 març està prohibit fer treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.