Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Depana denuncia una reducció “preocupant” d’aus al Delta del Llobregat des de la darrera ampliació de l’aeroport

ACN El Prat de Llobregat.-L’entitat ecologista Depana denuncia que la desaparició d’espècies d’aus al Delta del Llobregat s’ha accelerat des de la darrera ampliació de l’aeroport del Prat entre el […]

Agències 10/06/2021

ACN El Prat de Llobregat.-L’entitat ecologista Depana denuncia que la desaparició d’espècies d’aus al Delta del Llobregat s’ha accelerat des de la darrera ampliació de l’aeroport del Prat entre el 2002 i el 2009. En culpa a Aena per incomplir “sistemàticament” els compromisos assolits amb la CE per compensar els danys mediambientals de la construcció de la tercera pista i la terminal 1 de l’aeròdrom. Concretament, acusa el Ministeri de Foment d’enviar un informe “fals” a les autoritats europees ja que les xifres no s’han adaptat des de llavors a la realitat. A tall d’exemple, Depana recorda que l’ens aeroportuari preveia, un cop aplicats els mecanismes correctors, tenir una població de 4.350 anàtids comuns a l’hivern, molt lluny dels 1.234 registrats aquest any.

Tampoc s’ha complert les promeses en el cas dels anàtids en perill. Segons Aena en cinc anys s’havia d’arribar a 160 exemplars quan enguany només s’ha vist un exemplar als espais protegits del delta. Per tot això, Depana assegura que les compensacions que pugui oferir Aena davant una nova ampliació del Prat “no tindrà credibilitat” tenint en compte la realitat de la zona i la “manca absoluta” de compromís amb la protecció del Delta del Llobregat.