Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Denuncien que l’aire condicionat no funciona en una residència per a gent gran de la Generalitat a Barcelona

ACN Barcelona.-Els familiars de la gent gran ingressada a la residència Mossèn Vidal i Aunós han denunciat aquest dimarts que l’aire condicionat no funciona i les persones que hi viuen […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Barcelona.-Els familiars de la gent gran ingressada a la residència Mossèn Vidal i Aunós han denunciat aquest dimarts que l’aire condicionat no funciona i les persones que hi viuen pateixen temperatures “infernals”, agreujades encara més per l’onada de calor. “La Generalitat incompleix a la residència les recomanacions que fa a la ciutadania per afrontar amb seguretat les altes temperatures”, es queixen en un comunicat, on expliquen que l’empresa gestora ha llogat aparells de refrigeració i ventiladors industrials, però no els pot utilitzar perquè salta la instal·lació elèctrica, “en un estat precari, com totes les instal·lacions de l’edifici per l’absoluta falta d’inversió de la Generalitat”, diuen.

Apunten que a última hora del dissabte el problema semblava resolt, però el diumenge tornava a funcionar “a mig gas” i no arribava a les plantes tercera i quarta. El dilluns funcionava fins a la tercera planta, però a la tarda va deixar de funcionar arreu. Per tot plegat, els familiars exigeixen que s’instal·li un nou aparell adequat a l’estructura de l’edifici. “El que està passant aquests dies a la residència és maltractament”, conclouen. També remarquen que la residència va estar 13 hores sense llum el 2018, i constaten ara que no sembla que s’hagi fet res per resoldre el mal estat de la instal·lació, com demostra el fet que no s’hagin pogut utilitzar els aparells alternatius. Asseguren que la resta d’instal·lacions estan en una situació similar, com ara les canonades, que provoca que hi hagi fuites d’aigua i humitats que han inutilitzat alguns lavabos de les habitacions.