Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Denuncien pintades antisemites a la Gran Sinagoga Maïmònides de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La comunitat jueva de Barcelona ha denunciat pintades antisemites a la Gran Sinagoga Maïmònides de la ciutat. En concret, el col·lectiu afirma que “l’atac” ha tingut lloc la nit de diumenge a dilluns, i assegura que la pintada representa un lema fet servir “tradicionalment pel radicalisme àrab” per “exigir que el poble jueu que viu a Israel sigui llançat al mar”. Els fets han estat denunciats als Mossos d’Esquadra, als quals s’ha entregat els enregistraments de les càmeres de seguretat. Les pintades ja han estat esborrades. “Responsabilitzar els jueus, en general, i en aquest cas els jueus de Catalunya, de les polítiques del govern i l’Estat d’Israel és un exemple evident d’antisemitisme”, ha denunciat la comunitat en un comunicat.

Al mateix text el col·lectiu denuncia que “no per casualitat” les pintades s’han produït el dia que la comunitat jueva commemora la Xoà, l’holocaust jueu.

Publicitat

Finalment l’entitat lamenta que l’aprovació d’una declaració al Parlament per assenyalar Israel com un estat que practica l’apartheid; la cancel·lació de l’obertura de la delegació del Govern de Catalunya a Israel, i el trencament de l’agermanament entre Barcelona, Tel-Aviv i Gaza “estiguin creant un terreny adobat per a un antisemitisme larvat però creixent”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió