Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Denuncien l’Ajuntament de Barcelona i una empresa contractada per pràctiques violentes en el control de coloms

ACN Barcelona.-L’Associació ‘Corazón de Paloma’ ha presentat una denúncia contra la tinent d’alcaldia Janet Sanz i altres càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona per pràctiques violentes en el control de les […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-L’Associació ‘Corazón de Paloma’ ha presentat una denúncia contra la tinent d’alcaldia Janet Sanz i altres càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona per pràctiques violentes en el control de les colònies d’aus. La denúncia, presentada aquest dilluns, es dirigeix concretament contra Sanz, el gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans, la directora de Serveis dels Drets dels Animals i contra una empresa contractada. Segons la denúncia, són responsables de pràctiques violentes per exterminar coloms ja que incorpora diversos testimonis que asseguren haver vist operaris de l’empresa destruint nius de colom a cops de pals en els darrers mesos. Veu l’Ajuntament responsable d’un delicte de prevaricació i suborn i a l’empresa d’un de maltractament animal.

L’associació explica que l’ordenança municipal sobre protecció d’animals estableix que el Consistori ha de promoure sistemes de control de colònies d’aus en espais públics a càrrec, preferentment, d’organitzacions i entitats cíviques sense ànim de lucre. En aquest sentit, explica que aquesta organització i d’altres han demanat des del 2017 informació sobre els contactes amb empreses privades per controlar la població d’aus i que el Consistori no els hi ha facilitat. Ho han fet davant la sospita que per fer aquest control “infringien sever maltractament a les aus urbanes causant-les tot tipus de lesions i la mort violenta com a únic sistema de control de la seva població”. Segons el text, diversos testimonis van veure com primer el 27 de maig i després el 12 i 13 de juliol, operaris de l’empresa denunciada donaven cops de pal a un niu de cotorra monjo a la plaça Nadal de Barcelona i a d’altres de coloms i tórtores al pont entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de la Guineueta. Argumenten que s’incompleix així la llei estatal de patrimoni natural i biodiversitat.