Dilluns, 12 d'abril de 2021 - Edició 991
La República

Denuncien el pas de vehicles per zones de la Vall de Santa Magdalena on la circulació està restringida fins l’1 de maig

ACN Montferrer i Castellbò.-El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha denunciat el pas de diversos vehicles, bona part d’ells amb matrícula andorrana, per alguns dels camins de la Vall de […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Montferrer i Castellbò.-El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha denunciat el pas de diversos vehicles, bona part d’ells amb matrícula andorrana, per alguns dels camins de la Vall de Santa Magdalena on la circulació motoritzada està restringida fins al pròxim 1 de maig. Aquests fets han tingut lloc durant aquests dies festius de Setmana Santa, segons han difós des de l’espai natural a través de les xarxes socials. En alguns casos, a més, s’han trencat baranes laterals a les barreres per tal d’aconseguir passar pel mig del bosc. Amb les restriccions, que van entrar en vigor la tardor passada, es busca garantir la seguretat, la conservació d’aquestes pistes d’alta muntanya i minimitzar l’afectació que té la circulació motoritzada en espècies com el gall fer.

Queden exempts d’aquestes mesures els propietaris de les finques que es trobin dins d’aquesta àrea, els beneficiaris dels bens de les forests de titular comunal o els que hi desenvolupen activitats del sector primari, a més del pas de vehicles d’emergències o els serveis públics. A més, també es poden sol·licitar permisos de pas temporals.