Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Denuncien dos furtius caçant conills amb fures en una zona boscosa de Roquetes

ACN Roquetes – Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos, amb la col·laboració de guardes de l’Àrea Privada de Caça (APC) de Roquetes (Baix Ebre), han […]

Agències 20/02/2023

ACN Roquetes – Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos, amb la col·laboració de guardes de l’Àrea Privada de Caça (APC) de Roquetes (Baix Ebre), han denunciat dos furtius per caçar conills amb fures en aquest vedat. Els agents van identificar-los i van comprovar que els dos homes hi havien accedit sense autorització i que, per caçar, utilitzaven també diverses xarxes i trampes. Segons els Mossos, aquest mètode de caça -basat en utilitza les fures ensinistrades per treure els conills dels seus caus- busca la captura massiva d’exemplars per vendre’ls al marge del mercat regulat amb preus que van entre els 10 i 15 euros per animal.

El comunicat policial apunta que aquesta distribució prohibida representa un greu problema sanitari atès que genera una elevada mobilitat d’animals sense cap tipus de control higiènic i sanitari. Això, asseguren, pot facilitar la propagació de malalties greus i la seva transmissió a les persones, com per exemple la sarna.

Per tot plegat, els Mossos van denunciar els dos caçadors furtius amb l’objectiu de posar-ho en coneixement del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, competent amb la matèria.