Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Denunciades quatre persones a Cornellà de Llobregat per tinença i venda ambulant d’ocells fringíl·lids

ACN Cornellà de Llobregat – Un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana en un mercat ambulant de Cornellà de Llobregat va finalitzar el passat 10 de juny […]

Agències 14/06/2022

ACN Cornellà de Llobregat – Un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana en un mercat ambulant de Cornellà de Llobregat va finalitzar el passat 10 de juny amb quatre persones denunciades per tinença il·legal d’ocells fringíl·lids i per venda ambulant. A més, es van recuperar i comissar sis exemplars de verdums. Cal recordar que, a Catalunya, per tenir ocells fringíl·lids com la cadernera, el verdum o el pinsà comú cal obtenir una autorització nominal emesa pel Departament competent i que en cap cas està permesa la seva compravenda. Les sancions pel comerç d’aquest tipus d’aus poden superar els 2.000 euros.

L’objectiu d’aquesta intervenció,  on es van controlar una vintena de persones, estava centrat a evitar el comerç i tinença d’ocells fringíl·lids i aturar la venda ambulant d’altres aus i animals que la seva comercialització és il·legal, ja que la Llei de protecció dels animals els tracta com a espècies de fauna silvestre i en prohibeix el seu comerç.