Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Denunciada una dona a Esplugues de Llobregat per simular ser víctima de quatre robatoris

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment a Esplugues de Llobregat una dona de 56 anys per simular ser víctima de quatre robatoris. Les investigacions es van iniciar […]

Agències 16/12/2022

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment a Esplugues de Llobregat una dona de 56 anys per simular ser víctima de quatre robatoris. Les investigacions es van iniciar quan els agents van detectar que la dona havia denunciat tres robatoris violents i un furt a la via pública en un període de tres anys. Els agents van comprovar que aquests robatoris no havien existit i que la intenció de la denunciant era la d’obtenir una indemnització per part de diferents companyies asseguradores. Els Mossos recorden que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia i les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.

L’objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros. I si no la superés, la pena és d’un a tres mesos de multa.