Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Demostren que els videojocs d’interacció de cos sencer ajuden a la socialització de nens amb autisme

ACN Barcelona.-Els videojocs d’interacció de cos sencer ajuden a la socialització de nens amb autisme, segons un treball d’un investigador de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en col·laboració amb l’Hospital […]

Avatar
Agències 26/09/2019

ACN Barcelona.-Els videojocs d’interacció de cos sencer ajuden a la socialització de nens amb autisme, segons un treball d’un investigador de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu i Mútua de Terrassa. Un grup de 15 infants de 4 a 6 anys d’edat va participar en l’estudi, publicat a la revista ‘Research in Autism Spectrum Disorders’. Tots ells van jugar a un videojoc interactiu de cos sencer, ‘Pico’s Adventure’, en quatre sessions. També van jugar a altres tipus de jocs. Després d’observar-los, els resultats han mostrat que el videojoc afavoreix més conductes d’iniciació social que el joc lliure en nens que jugaven sols o per parelles. A més, quan l’infant jugava amb els pares, el videojoc ha resultat ser tan eficaç com els jocs lliures.

El videojoc ha demostrat ser igualment eficaç en la reducció de comportaments repetitius i en l’augment de l’expressió gestual dels infants.