Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Demòcrates convida els diputats d’ERC a abandonar el grup republicà “per coherència”

ACN Barcelona.-El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha convidat els 30 diputats d’ERC a abandonar el grup parlamentari Republicà “per coherència”. D’aquesta manera ha respost la petició del partit d’Oriol […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha convidat els 30 diputats d’ERC a abandonar el grup parlamentari Republicà “per coherència”. D’aquesta manera ha respost la petició del partit d’Oriol Junqueras, que ha demanat als dos diputats de Demòcrates que deixin l’acte o abandonin el grup. En roda de premsa, el portaveu de Demòcrates i diputat del grup Republicà ha defensat que ERC ha canviat d’orientació política mentre que el seu partit s’ha mantingut en la mateixa posició. “Si per coherència no estan d’acord amb l’objectiu pel què es va crear, quin sentit té que s’hi mantinguin?”, ha preguntat. Tot i així, ha dit que tant ell com Assumpció Laïlla donaran suport al Govern en l’últim ple del Parlament de la legislatura.

Continua l’intercanvi d’acusacions entre ERC i Demòcrates arran de la reunió convocada pel col·lectiu Donec Perficiam, en què hi van participar, entre d’altres, dos voluntaris del partit de Castellà, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i partits xenòfobs. Castellà s’ha mostrat sorprès per “l’agressivitat i la demagògia” de la direcció d’ERC i ho ha atribuït a la incomoditat del partit d’Oriol Junqueras perquè, segons ha dit, Demòcrates denuncia “l’error polític de fer col·laboracionisme amb l’estat espanyol”. El portaveu de Demòcrates ha llegit en la roda de premsa els termes de l’acord per fer el grup parlamentari Republicà, que inclou dos diputats de Demòcrates. I ha destacat que estableix l’objectiu de “promoure el desplegament dels instruments per avançar i refermar la república catalana dins d’Europa”. “ERC canvia d’orientació en el seu congrés i renuncia a aquest acord. Demòcrates no ens hem mogut d’aquest acord”, ha defensat.Després que aquest diumenge ERC dones per extingit aquest acord, Castellà ha replicat que no es pot donar per trencat un acord que ja estava trencat. El portaveu de Demòcrates assegura que ja s’havia fet un “trencament civilitzat” i que en les darreres setmanes cadascú ha votat el que ha volgut dins del grup parlamentari. Preguntat per què faran els dos diputats de Demòcrates en l’últim ple del Parlament de la legislatura previst per a la setmana que ve, Castellà ha explicat que l’executiva del partit ha decidit continuar donant suport al Govern en les votacions. Segons ha dit, per dos motius. D’una banda per la “situació crítica” del país i, de l’altra, “perquè no es pot fer el Govern responsable de la irresponsabilitat de la direcció d’ERC, que actua per electoralisme”. Segons Castellà, ERC “menteix i construeix una gran ‘fake news'” quan acusa el seu partit d’acudir a una reunió amb xenòfobs. Castellà ha defensat que es va tractar d’una videoconferència convocada unilateralment per exmembres del secretariat de l’ANC en la què es podia connectar qui volgués. Per tant, segons Castellà, ningú podia saber qui es connectaria i ha qualificat de “ridícul” l’argument d’ERC.També ha destacat que de les 18 persones connectades a la reunió, la majoria eren d’ideologia d’esquerres i que només una persona era de l’organització Front Nacional de Catalunya. Segons Castellà, dos voluntaris de Demòcrates van anar simplement a escoltar exmembres de l’ANC.