Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Demòcrates consulta a les bases si donen suport al preacord de Govern d’ERC i Junts

ACN Barcelona.-Demòcrates sotmetrà a les bases a través d’una consulta “validar o rebutjar” el preacord de Govern entre ERC i Junts per Catalunya. L’enquesta es fa amb una pregunta condicionada […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Barcelona.-Demòcrates sotmetrà a les bases a través d’una consulta “validar o rebutjar” el preacord de Govern entre ERC i Junts per Catalunya. L’enquesta es fa amb una pregunta condicionada a concretar el punt de l”Embat democràtic per la independència’ que recull el text pactat pels dos partits sobiranistes. El resultat serà vinculant per a la portaveu i diputada demòcrata Titon Lailla en la votació del ple d’investidura d’aquesta setmana al Parlament. Demòcrates valora positivament els punts confluents de l’acord amb les ponències de la formació i amb l’acord programàtic amb Junts ‘Lleials a l’1-O!’ a les eleccions del 14-F per esdevenir un Estat independent. Però amb tot manifesta que el punt referent a l’embat democràtic és “inconcret”.

En aquest sentit la formació formula la pregunta següent: “Estàs d’acord que Demòcrates de Catalunya subscrigui el preacord de Govern de la Generalitat de Catalunya 2021, amb el vot afirmatiu de la portaveu i diputada demòcrata Titon Laïlla en el Ple d’Investidura d’aquesta setmana, condicionat al fet que en els propers mesos es concreti el desenvolupament del punt ‘Embat democràtic per la independència’ i en sis mesos la formació demòcrata pugui replantejar-se el seu suport al Govern català?”. La consulta ha començat a les sis d’aquest dimarts a la tarda i acabarà demà a la mateixa hora.