Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Demanen catorze mesos de presó per una dona per deixar morir de gana la seva gossa a Segur de Calafell

ACN Calafell.-La Fiscalia de Tarragona sol·licita catorze mesos de presó per una dona que hauria abandonat la seva gossa a la segona residència que té a Segur de Calafell (Baix […]

Agències 01/06/2021

ACN Calafell.-La Fiscalia de Tarragona sol·licita catorze mesos de presó per una dona que hauria abandonat la seva gossa a la segona residència que té a Segur de Calafell (Baix Penedès) durant diverses setmanes. L’animal va acabar sent sacrificat perquè segons l’informe d’una clínica veterinària presentava deshidratació extrema, caquèxia i extrema desnutrició, i no es podia fer res per salvar-li la vida. També hauria estat sense menjar “diversos mesos”. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, la dona tot i ser conscient que la gossa estava sola i que no podia alimentar-se no va anar al domicili “durant diverses setmanes i no va demanar a una altra persona que s’encarregués de l’animal”.

La gossa va ser atesa abans de morir perquè l’associació protectora d’animals Adipac va conèixer el cas i se’n va poder fer càrrec. A banda de la pena de presó, la fiscalia també demana tres anys d’inhabilitació per professió o ofici relacionat amb els animals i per tinença d’animals; així com catorze mesos d’inhabilitació per sufragi passiu. Alhora, sol·licita que indemnitzi Adipac per les despeses de la clínica veterinària i reclama que indemnitzi amb 1.000 euros “a la societat” pel dany moral causat a l’animal, i aposta perquè l’administració destini els diners a accions de protecció d’animals abandonats.