Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Demanen ajuda per poder pagar l’enterrament a Hondures de la víctima de l’aiguat a Platja d’Aro

ACN Platja d’Aro.-L’associació Hondurenys Solidaris a Barcelona ha fet una crida a través de xarxes socials demanant ajuda per poder pagar l’enterrament de la víctima de l’aiguat a Platja d’Aro […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Platja d’Aro.-L’associació Hondurenys Solidaris a Barcelona ha fet una crida a través de xarxes socials demanant ajuda per poder pagar l’enterrament de la víctima de l’aiguat a Platja d’Aro (Baix Empordà). Segons explica l’associació, el jove, de 32 anys, havia arribat a Catalunya “per tirar endavant la seva família”. Enviava diners als seus pares, que viuen en un poble remot, i també tenia una filla de 5 anys. L’associació, que ja ha parlat amb els familiars de la víctima, l’Ajuntament de Platja d’Aro i el consolat d’Hondures, ha posat a disposició un compte bancari per rebre aportacions que permetin cobrir els costos del sepeli (perquè el consolat assumeix les de la repatriació). El jove va morir ofegat aquest dissabte, quan una tromba d’aigua va inundar els baixos on el deixaven dormir.

“Tristament, el nostre compatriota va perdre la víctima arran de les fortes pluges que van assolar la Costa Brava aquest cap de setmana”. És un fragment de l’escrit que l’associació Hondurenys Solidaris a Barcelona ha difós per xarxes socials, demanant ajuda per poder repatriar el cadàver del jove que va morir a Platja d’Aro durant els aiguats.Al text, l’entitat explica que la víctima era originari de Piedras Negras, un poblat del departament de Santa Bàrbara, i que havia vingut aquí per “tirar endavant la seva família”. L’associació diu que el jove enviava diners als seus pares, que viuen en aquest poblat (on gairebé no hi ha senyal de telèfon) i que a Hondures també hi deixa una filla de 5 anys.”Lamentablement, va morir ofegat”, recull l’escrit, recordant que el jove va perdre la vida quan l’aigua va inundar els baixos on li havien permès dormir, i no va poder sortir-ne. Per ajudar els familiars, l’entitat ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Platja d’Aro i el consolat d’Hondures i ha ofert un compte bancari per rebre aportacions que permetin cobrir les despeses de l’enterrament (ja que el consolat paga les de la repatriació).