Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Deltebre posa en marxa l’EuroDelta, una moneda per ajudar les famílies amb necessitats i dinamitzar el comerç local

ACN Deltebre.-L’Ajuntament de Deltebre ha posat en marxa una moneda pròpia que s’ha batejat com EuroDelta. Es tracta d’una iniciativa per ajudar les famílies amb menys recursos o que han […]

Agències 10/11/2020

ACN Deltebre.-L’Ajuntament de Deltebre ha posat en marxa una moneda pròpia que s’ha batejat com EuroDelta. Es tracta d’una iniciativa per ajudar les famílies amb menys recursos o que han vist disminuïts els seus ingressos a causa de la pandèmia o del temporal Gloria, i a la vegada dinamitzar els comerços locals. Els beneficiaris en situació d’inestabilitat laboral i econòmica rebran ajuts d’entre 120 i 300 euros, distribuïts en monedes EuroDelta per valor de 5, 10 i 20 euros, i els podran demanar cada trimestre. Es poden intercanviar als 64 establiments que ja s’han adherit a la iniciativa i permeten adquirir productes d’alimentació o de primera necessitat i també joguines, roba d’esport o serveis de bellesa i benestar.

L’EuroDelta està obert a la ciutadania de Deltebre que estigui en una situació d’inestabilitat laboral i econòmica, persones que han patit una reducció voluntària de les rendes de treball o de la factura, o persones que estan afectades per un ERTO o ERTE, entre d’altres. La iniciativa s’ha estrenat aquest dimarts per impulsar el teixit comercial del municipi. Ja s’hi han acollit una vintena de famílies i s’han repartit 550 EuroDeltes. Es preveu que la xifra es dobli aviat per les sol·licituds que s’estan tramitant actualment. L’Ajuntament ja ha repartit 36.000 euros en ajuts socials amb unes 200 famílies beneficiàries.