Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Delta Depot invertirà més d’1,3 milions d’euros per a la concessió d’un dipòsit de contenidors al Port de Barcelona

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres atorgar una concessió per als pròxims 15 anys a l’empresa Delta Depot Barcelona SL destinada a l’activitat de […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres atorgar una concessió per als pròxims 15 anys a l’empresa Delta Depot Barcelona SL destinada a l’activitat de dipòsit de contenidors marítims, situat en una parcel·la de 21.364 metres quadrats. L’empresa invertirà 1,3 milions d’euros per posar en marxa la infraestructura, situada a l’Avinguda Estany de Port, en el moll del Prat. L’entrega dels terrenys es formalitzarà en els propers mesos. D’altra banda, el consell d’administració ha aprovat la compra d’una participació majoritària de l’empresa de manteniment de grans iots Marina Barcelona 92 (MB92) per part de Samer Europe SL. L’operació, que es tancarà en les properes setmanes, inclou la participació que fins ara tenia el conglomerat turc Dogus.

MB92 és líder mundial en la indústria de reparació de superiots, després d’haver consolidat la seva posició en els últims anys amb una forta expansió de les seves operacions i la seva base de clients. L’any 2017, la companyia va adquirir Compositeworks i Blohm + Voss La Ciotat, dues empreses que operen a La Ciotat (França). A més, MB92 ha finalitzat recentment la construcció de l’elevador de vaixells més gran del món.Un altre dels acords ha estat l’adjudicació a les companyies Aura Energía SL i Gas Natural Comercializadora SA el subministrament d’energia elèctrica per al Port i les seves empreses participades corresponent als anys 2020 i 2021. El grup de compra, amb 142 punts de subministrament i un consum global superior als 15 GWh anuals, està format pel Port de Barcelona i les seves participades World Trade Center, Cilsa i Port 2000.El Port de Barcelona ha aprovat la concessió fins al 31 de desembre del 2041, prorrogable per un període de 3 anys i mig, d’una parcel·la ubicada a la ZAL Prat en la qual CILSA, la societat que gestiona la ZAL, hi construirà una nova nau destinada a ser utilitzada com a centre logístic. Es tracta de la parcel·la denominada Zona d’Activitats Mixtes (ZAM) que té una superfície de 87.699 m² i es troba situada en la ZAL Prat.