Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Degoteig de gent al Registre Civil de Girona tot i les restriccions pel coronavirus

ACN Girona.-El Registre Civil de Girona ha comptat amb un degoteig constant de gent que intentava accedir per fer tràmits aquest divendres. De tota manera, dues persones a la porta […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Girona.-El Registre Civil de Girona ha comptat amb un degoteig constant de gent que intentava accedir per fer tràmits aquest divendres. De tota manera, dues persones a la porta els recordaven que tan sols podien accedir aquells qui tinguessin cita prèvia per fer inscripcions de naixement, defuncions, expedicions de llicències d’enterrament i celebracions de matrimoni. A l’interior, hi havia una cinta que restringia el pas del personal. A l’Ajuntament de Girona, tot i que també només s’havien d’atendre persones amb cita prèvia, l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) ha instal·lat cadires en el pati interior per donar més espai als usuaris citats i així evitar evitar que es propagui el virus.

La ciutat de Girona comença a paralitzar-se després del primer dia de restriccions per evitar la propagació del covid-19, popularment conegut com el coronavirus. Des de primera hora del matí el Registre Civil de Girona només atén a persones que tinguessin cita prèvia per fer inscripcions de naixement, defuncions, expedicions de llicències d’enterrament i celebracions de matrimoni.Tot i així, hi havia molta gent que intentava accedir a l’oficina per poder fer diversos tràmits. Per això dos treballadors s’anaven tornant a la porta per recordar a la gent que no podien accedir si no era amb cita prèvia i tan sols per determinats tràmits. De fet, diversos usuaris insistien que ja tenien hora per fer un tràmit en concret, però que no era dels permesos i els treballadors a la porta els demanaven que anessin a casa i que els donarien hora per un altre dia.Per altra banda, aquells qui accedien a l’interior del Registre Civil, un cartell els avisava que per “prevenció sanitària” calia guardar una distància d’un metre i mig del personal de l’oficina.Cadires al pati de l’Ajuntament de GironaA l’Ajuntament de Girona, l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) ha decidit col·locar cadires al pati interior que hi ha a l’entrada del consistori. Aquest pati de butaques s’ha convertit en una sala d’espera improvisada més espaiada que la que hi ha a l’interior de l’oficina.Tot i així, l’OIAC també està oberta tan sols per a fer tràmits amb cita prèvia. L’Ajuntament va demanar als ciutadans des d’aquest dimecres fer els tràmits de forma telemàtica i demanar informació a l’oficina a través del telèfon.En el cas dels usuaris que accedien a l’interior de l’oficina per oficialitzar les gestions per les quals havien demanat cita prèvia, el personal de l’oficina també ha pres mesures higièniques excepcionals i ha demanat mantenir una distància prudencial.