Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Defensa no farà marxa enrere i arribaran al Jussà uns 1.200 militars per examinar-se a l’Acadèmia militar

ACN Tremp.-Uns 1.200 aspirants a suboficials arribaran aquesta setmana per fer les proves a l’Acadèmia militar de Talarn tot i les queixes dels alcaldes del Pallars Jussà. “És una qüestió […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Tremp.-Uns 1.200 aspirants a suboficials arribaran aquesta setmana per fer les proves a l’Acadèmia militar de Talarn tot i les queixes dels alcaldes del Pallars Jussà. “És una qüestió de salut pública i no de política”, ha sentenciat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. El Ministeri de Defensa, però, no ha fet marxa enrere. La delegació del Govern a l’Alt Pirineu ha convocat una reunió per demanar explicacions a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials i els seus responsables han informat que els militars arribaran amb una declaració jurada que es troben bé, se’ls prendrà la temperatura i l’ús de mascareta serà obligatori. En cas d’un comportament social “inadequat”, dins o fora de l’Acadèmia, se’ls sancionarà i no podran optar a la plaça.

La delegada del Govern a l’Alt Pirineu, Rosa Amoròs, ha dit que aquesta informació “arriba tard” i sense temps de reaccionar. La decisió és del Ministeri de Defensa i “està presa”, ha sentenciat Amorós.A la reunió d’aquest divendres, convocada per Amorós, també hi han assistit els alcaldes del Pallars Jussà, els responsables de Salut a l’Alt Pirineu i dels Mossos d’Esquadra perquè ha considerat que havien d’estar informats de l’arribada de 1.200 persones i dels protocols que l’Acadèmia havia preparat. Dels 1.200 aspirants a suboficials, uns 300 s’allotjaran al recinte de l’Acadèmia i la resta en establiments turístics del Pallars Jussà i comarques veïnes.Cases ha demanat als veïns de Tremp que segueixin fent el mateix que fins ara: “rentat de mans, distància física i ús de mascareta”. Si es compleixen tots els protocols acordats per l’Acadèmia, Maria Pilar Cases creu que “no hi ha d’haver cap risc”.Les seccions pallareses de l’ANC, Òmnium, els CDR i els Consells Locals per la República també han mostrat la seva “preocupació” i “desacord” per l’arribada dels aspirants a militars des de diversos indrets de l’estat espanyol. En una carta enviada a tots els ajuntaments del Pallars Jussà i al PROCICAT de la Pobla i Tremp consideren “irresponsable” aquesta mobilitat massiva. Les entitats argumenten que “un rebrot en aquest context suposaria el desbordament dels serveis sanitaris i posaria en risc la població que hi viu”.