Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’ de La Calòrica farà temporada al Teatre Poliorama

ACN Barcelona.-Després d’estrenar-se al TNC i d’una gira pel territori, ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’ de La Calòrica farà temporada al Teatre Poliorama del 30 […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-Després d’estrenar-se al TNC i d’una gira pel territori, ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’ de La Calòrica farà temporada al Teatre Poliorama del 30 de juny al 7 d’agost (del 8 a l’11 de juliol no hi haurà funcions). L’obra, una producció original del TNC i dirigida per Israel Solà, és una sàtira reflexiva sobre la passivitat i la incoherència de la societat davant l’emergència climàtica. El muntatge compta amb Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Mònica López, Marc Rius i Júlia Truyol en el repartiment. Les entrades ja estan a la venda a través del web i les taquilles del teatre.

L’obra es planteja en dues trames interrompudes per un gran monòleg. La primera se situa enmig d’un congrés negacionista i una segona que s’ubica en una comunitat de veïns, en què la companyia posa al descobert què passa entre les seves bambolines. Dirigida per Israel Solà i escrita per Joan Yago, l’espectacle parteix d’un qüestionament social sobre el motiu pel qual no s’aborda l’emergència social, que acaba sempre darrere d’altres urgències.L’auca ecologista és una cursa entre escales i replans d’una comunitat enfrontada davant del repte d’organitzar-se abans que l’aigua els arribi al coll. Alhora, l’obra es trasllada a un congrés negacionista en una ciutat de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tot plegat, per interpel·lar l’espectador sobre la pregunta de per què la crisi climàtica no és una urgència a escala global. Després del TNC, l’espectacle ha passat pels teatres de Vic, Lleida, Figueres, L’Hospitalet de Llobregat, Reus, Salt, Olot, Vilafranca del Penedès, Tortosa, Sabadell, Manresa, El Prat de Llobregat i Terrassa.