Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

De Guindos diu que la inflació a l’eurozona està “a prop d’arribar al pic” i preveu que caigui el segon trimestre

ACN Brussel·les – El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha assegurat aquest dijous que la inflació a l’eurozona està “a prop d’arribar al pic” i ha […]

Agències 28/04/2022

ACN Brussel·les – El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha assegurat aquest dijous que la inflació a l’eurozona està “a prop d’arribar al pic” i ha previst que caigui el segon trimestre de l’any. En una intervenció al comitè d’Economia de l’Eurocambra, De Guindos ha apuntat que malgrat la rebaixa, la inflació “continuarà sent alta” i ha previst que segueixi per sobre del 4% el quart trimestre de l’any. El vicepresident del BCE ha admès que la guerra d’Ucraïna farà augmentar les projeccions d’inflació i retallarà el creixement a la zona euro. Tanmateix, ha afirmat que ni en el pitjor dels escenaris previstos hi haurà un creixement positiu el 2022.

Per De Guindos, el “major risc” a l’eurozona és la pèrdua de rendibilitat de les empreses per l’augment de la inflació. Això, ha indicat, pot tenir un impacte sobre els bancs.

Pel que fa a la política fiscal, el vicepresident del BCE ha dit que ara cal que sigui més “selectiva” per donar suport a llars i empreses més afectades per l’increment dels preus. De Guindos també ha alertat que els països amb alt deute públic han de tenir “programes prudents” per “garantir la sostenibilitat”. “Això és molt important per evitar la fragmentació en el futur”, ha indicat.

En la seva intervenció, De Guindos ha subratllat que “hi ha molts factors que compliquen les previsions” tant de creixement com d’inflació.

Pel que fa a les compres d’actius, el vicepresident de la institució monetària ha insistit que es finalitzaran el tercer trimestre i que els tipus d’interès no s’apujaran immediatament. “Els canvis en els nostres índexs fonamentals seran una mica després que acabin les compres i seran graduals”, ha subratllat.