Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

De Diputació de Barcelona demana als caçadors extremar les precaucions en les batudes per evitar incidents

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona demana als caçadors que extremin els sistemes d’informació i vigilància quan facin batudes per evitar incidents en espais naturals. La petició arriba després que aquest […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona demana als caçadors que extremin els sistemes d’informació i vigilància quan facin batudes per evitar incidents en espais naturals. La petició arriba després que aquest dissabte un caçador que participava en un dispositiu autoritzat al Parc del Garraf va abatre una exemplar de poni pottoka en confondre-la amb un porc senglar. Segons va apuntar la Fundació Miranda, els fets van passar a deu metres de la carretera i en una zona propera a visitants del parc, que van ser testimonis dels fets. La Diputació lamenta els fets, que atribueixen a un accident, donat que el caçador s’hauria confós quan l’animal va apropar-se a la zona delimitada i senyalitzada per dur a terme la batuda.

Segons la Diputació, aquest és el primer incident d’aquestes característiques des que aquest ramat viu al Parc del Garraf, ara fa quatre anys. Aquests animals estan duent a terme una important tasca de pastura i neteja del sotabosc.Els exemplars van arribar al Parc del Garraf després que la Fundació Miranda buscava un lloc per acollir-los, un cop rescatats d’un zoo clausurat a Almuñécar, a Granada (Andalusia). En total eren sis femelles i un mascle, una família que s’ha adaptat molt bé a la vida en llibertat.