Dijous, 1 d'octubre de 2020 - Edició 798
La República

David Verdaguer: “Com a actor és més interessant fer un tio molt imperfecte, que algú perfecte”

ACN Barcelona.-L’actor David Verdaguer torna aquest divendres a la gran pantalla amb l’estrena de la pel·lícula ‘Uno para todos’ dirigida per David Ilundain. Verdaguer interpreta al film un professor interí […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Barcelona.-L’actor David Verdaguer torna aquest divendres a la gran pantalla amb l’estrena de la pel·lícula ‘Uno para todos’ dirigida per David Ilundain. Verdaguer interpreta al film un professor interí que ha de reintegrar a l’aula un alumne malalt. En una entrevista amb l’ACN, l’actor remarca que l’interessant del personatge és que no és el típic professor perfecte. “És molt bo fent la seva feina i li és més fàcil relacionar-se amb nens que amb adults, i té l’amor a flor de pell, però també té odi, és cínic i distant”, ressalta. En aquest sentit, Verdaguer manifesta que com a actor, “és més interessant fer un tio molt imperfecte, que no perfecte”.

Verdaguer explica que es posa a la pell d’un professor que s’adona el primer dia de classe que falta un nen i no va a classe perquè té a càncer. El professor el visita i retorna a classe. A partir d’aquí comença una història sobre com l’adolescent “afronta la malaltia i com l’afronten els adults, i hi ha un gir de guió sobre que no sempre el que és bo és bo i el que és dolent és dolent”. Verdaguer explica que quan comença la pel·lícula un pot pensar que “n’ha vist 37 com aquesta, sobre un professor nou que arriba a un poble”, però té un parell de girs de guió “que estan molt bé” i fa que la pel·lícula “s’assembli més a la vida”. “Té uns girs que són el que marca la diferència al film”, ha insistit. Pel que fa el treball amb els nens de la pel·lícula, Verdaguer admet que “venia entrenat d”Estiu 1993″, però que aquella pel·lícula era amb “dues nenes petites més manejables perquè no eren preadolescents ni eren tantes. Aquí eren molts contra mi”, bromeja. Destaca que eren fantàstics i que encara té relació amb alguns d’ells com amb alguns dels seus pares. “No és fàcil fer cinema i per ells repetir quatre o cinc vegades el mateix no va ser fàcil i van tenir una capacitat de treball i de concentració que em trec el barret. Ho fan molt bé”. Verdaguer admet que s’ho va passar molt bé fent la pel·lícula. “Sempre em porto molt bé amb l’equip tècnic, però en aquesta pel·lícula com estàvem tots ens bungalows al mig de Casp, vaig tenir la sensació de crear família i feia temps que no tenia aquesta sensació mentre treballava”. A més de Verdaguer, formen part del repartiment Clara Segura, Patricia López Arnaiz, Ana Labordeta i Betsy Túrnez, a més dels actors infantils no professionals. El guió el firmen Coral Cruz i Valentina Viso.BCN Film FestEl nou film de David Ilundain, ‘Uno para todos’, va donar el tret de sortida a la quarta edició del BCN Film Fest, als Cinemes Verdi. És el segon llargmetratge d’Ilundain després de ‘B, de Bárcenas’. El director va explicar també a l’ACN que al film volien ressaltar la idea que “els nens són com els adults” i que contínuament s’aprèn d’ells. “Els nens et donen una segona oportunitat per repensar els pilars de la vida”, assegurava aquest estiu el director. La pel·lícula està produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE amb la participació de TVE, TVC, Movistar+, Rakuten Cinema, Aragón TV i el suport de l’ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

Relacionats