Dijous, 23 de Gener de 2020 - Edició 546
La República

David Galán dedica la pel·lícula ‘Orígenes secretos’ al món dels superherois a través d’un thriller

ACN Sitges.-L’equip de ‘Orígenes secretos’ presenta aquest dijous un breu avançament de la pel·lícula al Festival de cinema de Sitges en el marc de la secció Coming Soon. Un curiós […]

Avatar
Agències 10/10/2019

ACN Sitges.-L’equip de ‘Orígenes secretos’ presenta aquest dijous un breu avançament de la pel·lícula al Festival de cinema de Sitges en el marc de la secció Coming Soon. Un curiós equip policial haurà de perseguir un assassí que imita en els seus crims els primers còmics dels superherois més populars. La cinta, que s’estrenarà al primer trimestre del 2020, està dirigida per David Galán Galindo i protagonitzada, entre d’altres, per Javier Rey, Verónica Echegui, Brays Efe, Antonio Resines i Ernesto Alterio. David Galán Galindo explica que “sempre ha volgut explicar una història de superherois des que era petit” i que ho fa a ‘Orígenes secretos’ a través d’un thriller i de cinema negre.

La història se situa a Madrid l’any 2019 amb un assassí en sèrie que mata a persones anònimes sense cap connexió entre elles. L’assassí, però, imita en els seus crims els primers còmics dels superherois més coneguts. Cosme (Antonio Resines) és un dels detectius més valorats de la comissaria i està a punt de jubilar-se contra la seva voluntat. En David (Javier Rey) és el seu relleu i és jove i impulsiu. Els dos tindran la missió d’encaixar totes les peces d’un joc, del qual desconeixen les peces. Es veuran ajudats pel fill d’en Cosme, Jorge Elías (Brays Efe), que és amo d’una tenda de còmics, i de la Norma (Verónica Echegui), amant del manga i el cosplay. David Galán és un gran aficionat als còmics i ha fet broma que per fer la pel·lícula s’ha hagut de documentar molt poc perquè és “un ‘freak’ dels còmics des que era petit”. Galán era conscient que fer un film seriós de superherois a Espanya era molt complicat perquè totes les cintes, diu, s’hi han aproximat des de la paròdia o la comèdia. Galán assenyala, davant aquest prejudicis sobre els superherois, va decidir explicar la història a través d’un thriller i una història de cinema negre. “Si passen coses horribles al món, ens ho creiem, però si una persona es posa una capa, no”. L’actor Brays Efe explica que el film és “un thriller” amb una gran mescla de gèneres, també és una cinta de superherois, de drama, de comèdia i fins i tot amb moments romàntics. “És una mescla suggeridora amb un final molt inesperat”, assegura. Verónica Echegui afegeix que al film “hi ha una amalgama de gèneres molt ben teixida. Un bon indicatiu era que el guió era molt bo”, indica. L’actriu creu que el film és pioner en aquest sentit. Brays Efe nega que el seu personatge a la pel·lícula tingui “res a veure” amb el que ha popularitzat: la Paquita Salas. “És gairebé l’extrem oposat”, diu l’actor. “Estic encantat del personatge de Paquita Salas que estimo, però sí que es veritat que aquest és molt diferent i em dona una gran oportunitat”. ‘Orígenes secretos’ és una coproducció hispanoargentina de Nadie es perfecto, La chica de la curva, Orígenes Secretos A.I.E. i In post we trust, amb producció associada de Quexito Films, la participació de RTVE i la col·laboració de Netflix.

Relacionats