Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Dàlia Levinsohn, premi Convivència i Diàleg interreligiós del Grup de Treball Estable de Religions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La presidenta del Consell de la comunitat israeliana a Barcelona (CIB), Dàlia Levinsohn, ha estat distingida amb el premi Convivència i Diàleg interreligiós que atorga el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). La cerimònia d’entrega de premi tindrà lloc a les vuit del vespre d’aquest dimecres a la seu de la CIB, a Barcelona. Dàlia Levinsohn és membre fundadora del GTER. Nascuda a Tel Aviv (Israel) el 1948, els seus pares van escapar de Romania un any abans a bord de dos vaixells amb 15.000 supervivents més de l’Holocaust. El 1957 la família va arribar a Barcelona i el 1977 Levinsohn va començar a estudiar dret a la UB. El 1982 va començar a exercir com a lletrada especialitzada en dret mercantil i processal i comerç exterior.

Des de l’arribada a Barcelona, Levinsohn va ser activista del judaisme fent de monitora dels joves, ensenyant hebreu o participant en tallers de treball identitari. Ha estat membre de tres juntes directives i membre del Consell de la CIB. Va ser escollida presidenta de la comunitat a les eleccions a Junta Directiva convocades el 1999, i reelegida el 2002. El 2006 va ser escollida secretària general de la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya (FCJE), i en aquesta condició va ser membre de l’executiva de l’European Jewish Congress.

Publicitat

El premi Convivència i Diàleg Interreligiós reconeix la trajectòria i les accions a favor de la convivència i del diàleg interreligiós de la persona premiada. Es va atorgar per primera vegada l’any 2008. Aquell any va anar a mans del centre d’atenció als Mariners Stella Maris.

El 2010 el guardonat va ser el caputxí Joan Botam com a promotor del Centre Ecumènic, mentre que el 2013 es va reconèixer la tasca del pastor protestant David Minuesa. El 2017 el premi va recaure sobre el crític d’art Daniel Giralt Miracle i el 2019 se’l va endur Ignasi Garcia Clavel com a promotor de l’entesa i relació entre l’administració i entitats religioses i civils.

La presidència del GTER, entitat formada per representants de les confessions catòlica, jueva, islàmica i protestant, és rotativa i es renova anualment. Ara l’encapçala la comunitat protestant, a través del Consell Evangèlic de Catalunya, i després correspondrà a la CIB. L’entitat, fundada el 2005, va rebre el 2015 la creu Sant Jordi.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió