Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

D’aeroports i espais protegits

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘El Punt Avui’ entrevista la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a menys d’una setmana de la Diada: “No hem acabat la feina”. […]

Avatar
Agències 05/09/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘El Punt Avui’ entrevista la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a menys d’una setmana de la Diada: “No hem acabat la feina”. A més, recull el compromís del Govern d’impedir que l’ampliació de l’aeroport del Prat afecti espais naturals protegits: “La Ricarda no es toca”.

“Com aprèn el cervell?”, es pregunta el diari ‘Ara’, que publica un monogràfic de diumenge sobre l’aprenentatge i el sistema educatiu. També publica la resposta de la Generalitat al projecte d’ampliació del Prat: “Consens al Govern per l’ampliació del Prat sempre que no es “destrossi” la Ricarda”.’El Periódico’ augura un augment del trànsit per l’alliberament dels peatges de l’Estat a les autopistes catalanes: “Autopistes: benvinguts a l’era dels embussos gratuïts”. La fotografia destacada de la portada és per als actors Antonio Banderas i Penélope Cruz, tot i que a la capçalera hi duu una entrevista a l’alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors, Josep Borrell: “Als talibans se’ls jutjarà pels actes, no per les paraules”.’El Mundo’ té en portada el preu del contracte del futbolista Neymar amb el club francès Paris Saint-Germain: “489.118.117€”. Malgrat que la fotografia principal és per al president del PP, Pablo Casado, amb una fallera valenciana, l’altre titular destacat del diari és sobre com els serveis d’intel·ligència han accentuat el control de perfils islamistes arran de l’arribada dels talibans al poder de l’Afganistan: “España extrema la vigilancia de 150 radicales tras caer Kabul”.’La Razón’ mostra el testimoni de diverses dones afganeses que denuncien una retallada de drets i llibertats des de l’ascens dels talibans: “Llevo 15 días sin salir. Nos han vuelto a encarcelar”. A banda, assegura que el president espanyol, Pedro Sánchez, vol que la taula de diàleg amb la Generalitat s’ajorni un mes: “Sánchez quiere posponer la mesa de diálogo a octubre”.’La Vanguardia’ també destaca en portada la negativa de la Generalitat a ampliar l’aeroport del Prat si afecta espais naturals protegits, que acompanya d’una fotografia de la reunió del president, Pere Aragonès, i els consellers a la Garrotxa: “El Govern fa pinya sobre l’ ampliació del Prat amb més condicions”. El diari entrevista la ministra d’Educació, Pilar Alegría: “No tens per què informar si vacunes el teu fill”.També hi ha una entrevista a la portada de l”ABC’, que ha conversat amb el secretari general del PP, Teodoro García Egea: “El PP incumplió promesas en 2011, eso no puede volver a pasar”. No obstant això, el titular és per a la Xina i la seva posició en el tauler geopolític i econòmic: “China aumenta su influencia mundial y monopoliza las materias primas”.’El País’, en canvi, entrevista el president del govern espanyol, Pedro Sánchez: “Cuando acabe 2021 se habrá pagado de luz lo mismo que en 2018”. Així mateix, recull la situació de les dones que volen avortar a Texas (Estats Units) i topen amb la nova legislació, molt restrictiva: “Abortar en Texas cuando es casi imposible”.