Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Cursos formatius de CCOO sobre drets laborals i seguretat viària als ‘riders’ de Glovo, Uber Eats, Deliveroo i Just Eat

ACN Barcelona.-CCOO de Catalunya ha iniciat aquest dilluns un projecte formatiu adreçat a treballadors de plataformes digitals de repartiment a domicili (Glovo, Uber Eats, Deliveroo, Shargo i Just Eat). Uns […]

Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-CCOO de Catalunya ha iniciat aquest dilluns un projecte formatiu adreçat a treballadors de plataformes digitals de repartiment a domicili (Glovo, Uber Eats, Deliveroo, Shargo i Just Eat). Uns cursos on es donarà formació sobre drets laborals, normativa i seguretat viària, salut laboral i reparació i manteniment de bicicletes. Durant l’estiu, el sindicat ha realitzat una campanya per difondre els diferents tallers formatius i ja s’han inscrit 61 ‘riders’ d’aquestes plataformes digitals de repartiment, amb algunes persones en llista d’espera. Les sessions dels tallers seran fins al 25 de setembre i es faran amb la col·laboració de Biciclot, la cooperativa de referència en l’àmbit de la mobilitat en bicicleta de la ciutat de Barcelona.

“Des del sindicat volem avançar en l’organització d’aquests treballadors, ajudant-los a conèixer els seus drets laborals i a contribuir a reduir la sinistralitat al sector”, ha afirmat CCOO, que recorda com els ‘riders’ de Glovo, Uber Eats, Deliveroo i Just Eat tenen accidents al carrer “a conseqüència del cansament, el desconeixement de la normativa viària, les llargues jornades pedalant i l’estrès que els hi provoca entregar les comandes a temps”. “A més, sovint pateixen lesions com problemes d’esquena, articulars o contusions provocats per l’excés de pes de les comandes, la mala ergonomia o les caigudes a la via pública”, ha puntualitzat el sindicat. “No podem permetre tampoc que empreses que es presenten com a innovadores i d’economia col·laborativa, acumulin guanys traslladant les obligacions laborals als mateixos treballadors i treballadores”, ha recalcat CCOO, que igualment defensa que la tecnologia s’ha de posar a disposició de les persones i ha de contribuir a millorar les seves condicions laborals i socials. “Per tant, hem de crear mecanismes de governança de la digitalització de l’economia per tal d’aconseguir una transició justa en el trànsit cap a una economia més digitalitzada, amb una forta implantació de elements com els algoritmes i la intel·ligència artificial”, ha conclòs el sindicat.