Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Cunillera diu que “no és bo” que la Comissió Bilateral hagi estat tres anys sense reunir-se

ACN Barcelona.-La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dimarts que “no és bo” que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat hagi estat tres anys sense reunir-se. Cunillera […]

Avatar
Agències 10/08/2021

ACN Barcelona.-La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dimarts que “no és bo” que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat hagi estat tres anys sense reunir-se. Cunillera va ser la setmana passada a la trobada que l’executiu estatal i el català van mantenir a Madrid en el marc de la Bilateral, que no s’havia celebrat des de l’agost de 2018. En una roda de premsa aquest dimarts, ha considerat “una bona notícia” que s’hagi reprès aquest òrgan “d’una manera habitual” i n’ha destacat “el clima d’enteniment i de voluntat de tirar endavant coses”. A més, ha defensat la Bilateral com a espai de resolució de discrepàncies: “Si no ens hi posem, no ho resoldrem”.

També ha celebrat que s’hagi “restablert un marc de diàleg, cooperació i col·laboració” entre la Generalitat i el govern espanyol i n’ha subratllat les mesures que s’han pres conjuntament “en els moments més durs” de la pandèmia de covid-19. “Hem vist com és possible tirar coses endavant”, s’ha felicitat. No obstant això, ha emplaçat el Govern a “demostrar” la seva voluntat d’entesa amb l’Estat per superar la situació sanitària. “Hem començat un camí de col·laboració, diàleg i cooperació que és l’únic que ens permetrà sortir d’aquesta pandèmia”, ha dit.Cunillera ha ofert una roda de premsa per fer balanç del grau de compliment de les promeses del president espanyol, Pedro Sánchez, a Catalunya. Dels 1.463 compromisos que ha xifrat, ha afirmat que se n’ha complert el 32,8% i que el govern estatal “està treballant en el compliment total en acabar la legislatura”, que fineix com a molt tard el 2023. N’ha destacat els 7.700 milions d’euros transferits a la Generalitat en concepte del fons europeu de liquiditat REACT i també el subministrament de vacunes contra el coronavirus.