Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Cultura impulsa una seixantena d’activitats i portes obertes als museus de la Generalitat per Sant Jordi

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament de Cultura impulsa una seixantena d’activitats arreu del país i oferirà una jornada de portes obertes als museus públics de la Generalitat per celebrar la diada de Sant Jordi. Entre moltes activitats, s’organitzarà aquest divendres la iniciativa Lletres al Parlament que farà lectura de fragments de textos de Josep Vallverdú, el Rector de Vallfogona, Rosa Fabregat i Zoraida Burgos. Com és habitual, es batejaran combois de Ferrocarrils de la Generalitat amb noms com Vallverdú, Vallfogona o Rosa Sensat. La Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya impulsarà una programació per exaltar els amants de la lectura i oferiran més de 100 activitats en 87 biblioteques. La Biblioteca de Catalunya oferirà una jornada de portes obertes.

Pel que fa a les portes obertes als museus de la Generalitat, diumenge oferiran entrada gratuïta equipaments com totes les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu d’Història de Catalunya; el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (seus de Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians, Vil·la romana dels Munts i Conjunt monumental de Centcelles).

Publicitat

Dins del cicle expositiu del Santa Mònica, els artistes d’Utopia Rambles impulsen una activitat pel 23 d’abril, coincidint amb la Diada, que porta per títol ‘Els escrivents’. Es tracta d’una performance realitzada a les Rambles i oberta al públic, una acció que reivindica la vessant més poètica i creativa d’un ofici ja desaparegut. 

Finalment, els Arxius Comarcals de Catalunya també organitzen activitats coincidint amb la diada de Sant Jordi, amb presentacions de llibres, exposicions, i activitats.

           

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió