Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Cultura i el CoNCA elaboren un nou cens de l’artista que inclou totes les professions del sector cultural

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament de Cultura i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) han posat en marxa un nou cens obert a tots els oficis vinculats a l’artista i la creació que inclou totes les altres professions del sector cultural com ara els DJ, l’edició de so, la producció, la comunicació, les finances, la distribució, la maquetació, la confecció de vestuari o les persones tècniques d’il·luminació, entre molts altres. El nou cens completa el procediment encetat el desembre del 2020 amb el Cens d’artistes de Catalunya, elaborat també per iniciativa del CoNCA, primer pas per donar resposta a la reivindicació històrica de diversos sectors culturals de crear un cens que aglutinés tots els artistes i creadors del territori.

Com a novetat, el formulari d’inscripció estarà allotjat al Canal Empresa del Departament d’Empresa i Treball i els professionals que s’inscriguin rebran un certificat que els acreditarà. En breu es migrarà també el primer cens d’artistes a aquesta plataforma i també els inscrits rebran el seu corresponent certificat.

Publicitat

L’objectiu del cens és contribuir a conèixer la realitat socioeconòmica i la població dels artistes, creadors i professionals dels oficis connexos amb el món de les arts i la creació cultural a Catalunya.

Paral·lelament al primer cens es va contribuir a desenvolupar l’Estatut de l’Artista, a partir de la col·laboració amb les associacions més representatives dels professionals de la cultura i a un treball exhaustiu de diagnosi del sector i d’avaluació de les seves mancances, per definir estratègies i directius de millora de les condicions professionals dels artistes.

Així, mentre el Cens d’artistes de Catalunya inclou, essencialment, els professionals que la normativa de propietat intel·lectual considera autors o artistes, intèrprets o executants, aquest segon cens inclou també els professionals d’oficis connexos a l’artista, entesos com aquell conjunt d’oficis o professions que ajuden l’artista o el creador en el seu procés creatiu i que tenen una intervenció directa en aquest procés.

Alhora també inclou els altres professionals de la cultura, entesos com aquells que exerceixen una activitat directament vinculada amb la difusió, mediació, producció i gestió d’una obra artística o cultural.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió