Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Cultura destina 26,4 milions al sector audiovisual català, 6 dels quals d’ajut extraordinari a les sales de cine

ACN Barcelona.-Cultura ha anunciat que destina 26,4 milions d’euros al sector audiovisual català aquest any (9,1 més que el 2020), dels quals 20,4 corresponen a les línies d’ajuda anuals i […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-Cultura ha anunciat que destina 26,4 milions d’euros al sector audiovisual català aquest any (9,1 més que el 2020), dels quals 20,4 corresponen a les línies d’ajuda anuals i 6 a una línia extraordinària de suport a les sales de cinema. Precisament, aquest dimecres s’ha obert la tercera convocatòria de la línia covid-19 per a aquest tipus de sales, que vol contribuir a mitigar les pèrdues pels tancaments d’aquest any. D’altra banda, el Departament també ha anunciat que augmenta el suport a la producció de llargmetratges en versió original catalana i aranesa i aprofundeix en els criteris d’igualtat de gènere. També es treballarà conjuntament amb el sector en la renovació del Pla Estratègic de l’Audiovisual.

Pel que fa a les línies regulars de subvenció anuals, l’augment pressupostari permetrà “beneficiar tota la cadena de valor del sector”, per bé que el gruix de l’import es concentra en la línia de suport a la producció de llargmetratges cinematogràfics amb 800.000 euros més que l’any passat.La segona línia que compta amb un augment més gran de recursos és la que es destina a la producció de sèries, dotada amb 2,8 milions. L’any passat van ser 1,2 milions. També augmenten la dotació les línies de suport a la promoció de llargmetratges cinematogràfics en versió original catalana o aranesa (700.000 euros davant dels 260.000 del 2020) o la línia que contribueix a la internacionalització de les empreses audiovisuals de Catalunya i les seves produccions, entre d’altres.A banda d’accentuar el suport a la producció en llengua catalana o aranesa, aquest 2021 les línies de suport a la producció audiovisual també volen aprofundir en el foment de la igualtat de gènere, un objectiu que es va introduir en els ajuts en resposta a la demanda el sector el 2017, segons recorda el Departament.