Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Cuixart diu que l’Estat és “incapaç” d’escoltar la comunitat internacional després que AI denunciï el seu empresonament

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que els poders de l’Estat són “incapaços” d’escoltar la comunitat internacional després que Amnistia Internacional hagi tornat a denunciar el seu […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que els poders de l’Estat són “incapaços” d’escoltar la comunitat internacional després que Amnistia Internacional hagi tornat a denunciar el seu empresonament i el de Jordi Sánchez, així com la vulneració a la llibertat d’expressió, en el seu informe anual del 2020. “Com volen que ens penedim de res? No podem renunciar a la lluita, per això seguim i seguirem”, ha dit Cuixart. Per la seva banda, el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha dit que l’informe posa de relleu “la greu vulneració de drets” que pateixen els dos presos i “la injustícia flagrant i enquistada” que suposa el seu empresonament.

“Demostra una vegada més la crisi democràtica d’un estat que incompleix la legislació internacional i es desmarca dels països democràtics que respecten els drets i les llibertats”, ha afegit Mauri.En el seu informe del 2020, Amnistia Internacional torna a incloure per tercera vegada el cas de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, condemnats pel Tribunal Suprem. Segons subratlla Òmnium, AI destaca el cas de Cuixart “com el més greu en l’apartat de vulneració de la llibertat d’expressió i reunió a Espanya”. L’informe de l’entitat repassa diversos casos de vulneració de drets fonamentals. En el cas espanyol, destaca el cas de Cuixart i Sánchez i la ‘llei Mordassa’. Amnistia Internacional fa un recull de les conclusions dels quatre posicionaments propis durant aquets any per denunciar la situació de Cuixart. L’entitat ha demanat en reiterades ocasions la llibertat dels dos presos i ha presentat diversos informes i peticions per denunciar la seva situació.