Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Cuixart demana “més compromís social i democràtic” davant l'”amenaça” dels poders de l’Estat

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida aquest dijous a sumar més “compromís social” i “democràtic” davant ‘”amenaça” dels poders de l’Estat. Després que les juntes de […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida aquest dijous a sumar més “compromís social” i “democràtic” davant ‘”amenaça” dels poders de l’Estat. Després que les juntes de tractament de les presons hagin descartat que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa, el líder de l’entitat ha fet una piulada a Twitter on ha afirmat que “res ni ningú farà renunciar a la lluita per compartir la vida i sortir reforçats d’aquesta crisi”. Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que les “amenaces” del Tribunal Suprem (TS) hagin assolit el seu “objectiu”. Mauri ha fet una piulada a Twitter on ha assegurat que la decisió “no només perjudica els presos polítics sinó a presos comuns”.

De fet, Mauri ha dit que la decisió també perjudica la “lluita contra la pandèmia”.Finalment, el número dos de l’entitat ha constatat que els poders de l’Estat “es tornen a carregar” una mesura que reclamen l’ONU i el Consell d’Europa.En un comunicat, Òmnium ha denunciat que els poders de l’Estat han utilitzat “una vegada més l’estratègia de la por i les amenaces per vulnerar els drets fonamentals de tota la població reclusa, i no només dels presos polítics, en un nou atac contra la llibertat ideològica”. L’entitat ha lamentat que, sota les “pressions i coaccions” del TS, i fent “cas omís” de les darreres recomanacions de l’ONU i el Consell d’Europa, les Juntes de Tractament de les presons han decidit denegar el confinament a casa del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i de la resta de “presos polítics” i comuns que disposaven de l’aplicació de l’article 100.2. L’entitat ha volgut reivindicar que denegar el confinament a domicili de Jordi Cuixart i la resta de “presos polítics” és una decisió “injusta” per partida doble perquè també afecta la resta de presos comuns a qui se’ls aplica l’article 100.2 i els funcionaris. Davant la “greu situació”, Òmnium ha demanat una “rectificació” i el confinament “immediat” de tots els presos amb l’aplicació vigent del 100.2. “Els poders de l’Estat han d’aturar immediatament aquesta nova onada repressiva i persecució ideològica, tal com demanen insistentment les principals organitzacions internacionals de Drets Humans”, han subratllat. “La decisió, sota amenaça, de les Juntes de Tractament demostra com els poders de l’Estat tornen a situar Espanya fora de la legalitat internacional”, han conclòs.