Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Cuixart assegura que l’indult serà el “preludi de la derrota que patirà l’estat espanyol a Europa”

ACN Barcelona.-El líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que l’indult serà el “preludi de la derrota que patirà l’estat espanyol a Europa”, perquè “legitimarà encara més” que el que […]

Agències 20/06/2021

ACN Barcelona.-El líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que l’indult serà el “preludi de la derrota que patirà l’estat espanyol a Europa”, perquè “legitimarà encara més” que el que van fer els catalans “no és cap delicte”. “Al contrari: l’única manera de protegir els drets fonamentals condemnats pels tribunals espanyols és exercint-los”, ha conclòs en una entrevista a ‘El Nacional’. Al seu parer, la conferència de Pedro Sánchez al Liceu dilluns és una “operació per no reconèixer que l’indult no el fan per iniciativa pròpia”. “L’Estat sap que és una anomalia democràtica a la UE: l’únic estat membre amb presos i exiliats polítics”, ha argumentat.

Cuixart ha subratllat que els poders de l’Estat “no són aliens a les demandes internacionals que li recriminen la flagrant vulneració de drets”. Malgrat aquest gest, ha augurat que el “tacticisme i les estratègies de curta volada” encara predominen al PSOE, i que no hi ha una voluntat real d’afrontar el conflicte política “donant la veu al poble”. Segons ell, “falta molta cultura democràtica a l’Estat, que no té cap projecte polític seriós per a Catalunya més enllà del sotmetiment”.En aquest sentit, ha remarcat que a ell el van condemnar per defensar el dret a la protesta i el dret a l’autodeterminació, i ha avisat que no renunciarà a omplir places, carrers, urnes o el que faci falta. “Jo soc un activista i no pas un polític, si renunciés a tornar-ho a fer, si renunciés a exercir els drets i llibertats que m’han portat a la presó, estaria limitant aquest drets per a les futures generacions”, ha indicat. “Estaria avalant l’estratègia repressiva dels poders de l’Estat contra el moviment independentista, però també per a qualsevol moviment ciutadà”, ha acabat.