Divendres, 15 de gener de 2021 - Edició 904
La República

Cuixart: “Aquest tercer grau efímer no és la solució de res”

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat que “aquest tercer grau efímer no és la solució de res” després de conèixer que els presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat que “aquest tercer grau efímer no és la solució de res” després de conèixer que els presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses han tornat a proposar aquesta classificació per als presos de l’1-O. “Hem entrat a la presó perquè volem decidir el nostre futur polític, i cap xantatge d’estat no ens farà renunciar a res. Amnistia, retorn dels exiliats i autodeterminació”, ha defensat a través del seu compte de Twitter. En un comunicat, Òmnium vaticina que els poders de l’Estat tornaran a tombar la proposta de les presons i demana concentrar els esforços en l’amnistia i “no desviar l’atenció amb un debat sobre els graus penitenciaris”.

L’entitat creu que l’Estat tornarà a tenir “la temptació de jugar brut” i tombar de nou el tercer grau penitenciari que, com recorda, és un dret dels presos i no cap benefici ni privilegi. Davant d’això, Òmnium insisteix que “l’únic antídot” segueix sent l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació “perquè la causa és col·lectiva i, per tant, també ho ha de ser la solució”.Segons l’entitat independentista, el govern espanyol és ” el principal i màxim responsable de la repressió que es viu actualment als Països Catalans” i qui ha d’alliberar immediatament els presos. En aquest sentit, recorden que així ho han demanat en reiterades ocasions les Nacions Unides i les principals ONG de drets humans del món, així com una cinquantena d’estaments internacionals.

Relacionats